I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Singapore - a FINE city

Kategori: The five month trip


Skillnaden mellan Indien och Singapore går knappt att beskrivas i ord, försöka ska jag i alla fall.

Vi har ju alla hört historier om böter hit och dit, fängelsestraff, dos and don'ts i Singapore så vi var väl förberedda på att slänga fram några dollar här och där för att slippa undan våra misstag. Vi klarade oss utan böter, tur det för det är inga små summor vi pratar om.

T ex så får du 1000 $ böter om du äter eller dricker på offentlig plats eller i kollektivtrafiken, 500$ för att spotta, 500$ för rökning, 1000$ för nedskräpning etc.

Men renare stad har jag inte varit med om. För oss som kom direkt från Indien var detta en omställning som hette duga. Människorna var uppklädda och hade högklackat (för kvinnornas del), byggnaderna var höga och glänsande, shoppingcenterna var så gigantiska att man kunde åka båt igenom dem och det var så rent att vi skulle nästan kunna spegla oss i backen.

Eftersom detta ligger far over vår budget så couchsurfade vi hemma hos en indisk kille som heter Jasper. Känn ironin över att vi lämnar Indien och flyttar in hos en indier. På så sätt sparade vi in pengar genom gratis sovplats och lagade maten hemma.

Utöver att vi mest vandrade omkring i staden för att få ut oss wow efter wow så träffade vi en kille som är ifrån Singapore och vi satt i ett par timmar och diskuterade skillnader och likheter mellan våra länder, vi fick reda på massor av info om Singapore som vi aldrig fått reda på annars, detta över en tallrik med färsk frukt serverad på en foodmarket, vilket finns överallt.

Det som störde oss mest förutom att det var så fruktansvärt dyrt (ligger på samma nivå som Skandinavien) så var det alldeles för fuktigt för min del. Kläderna var konstant klibbade mot kroppen och svetten verkligen rann ner över ansiktet vissa gånger, inte så skönt alla måste jag säga.

Over all så gillade jag faktiskt Singapore, kände dock inte som att vi passade in där men det var gött att komma tillbaka till lite civilisation även om de så bara var för ett par dagar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: