I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Min prins

Kategori: Philosophical



Här här ni honom. Min enda kärlek och bästa vän, Hades.

Vi köpte honom och Ikaros (den bruna hästen på bilden) när vi flyttade från Stockholm till Askersund och de va bara 3 respektive 4 år gamla. Det innebär alltså att jag och min syster som var 12 och 10 år gamla fick börja rida in dom och trots att jag ridit sen jag varit 6 år är det mycket mycket mera jobb med en egen häst, speciellt när de är så unga och oerfarna.

Men trots framgång och motgång lyckades vi, Hades är dock fortfarande rädd för hästtransporter och sätta på sig sadeln men annars går allt fint.

Nu är Hades 8 år och Ikaros är 9 år, hästar i sina bästa år och fulla med liv och överraskningar.

Hur som helst så kan jag knappt förlåta mig själv över att jag inte har någon tid till Hades. Skolan tar alldeles för mycket tid och jag kan erkänna att jag har tappat intresset lite men jag skulle aldrig drömma om att sälja honom. Han är min man, min lilla bebis som älskar mig för den jag är, vad jag än gör, vad jag än säger, hur jag än klär mig. Han finns där när jag behöver tröst, klagar aldrig på mig. Alla borde ha en sån vän som Hades, han är verkligen oslagbar!

Nu så har de äntligen kommit hem till oss igen efter att ha varit hos fodervärdar i ett år. Tyvärr måste vi leta efter en ny fordervärd familj eftersom ingen av oss har tid och vi bor inne i lägenheten i stan för det mesta. Det skulle vara mycket lättare om vi hade dom i ett stall inne i stan men så är det inte i det här läget.

Så nu ska jag bara njuta av tiden jag får spendera med honom nu medans han är hemma.
Min älskade lilla pålle :)

Sommaruppehåll

Kategori:

Om ni inte redan har märkt det så har jag varit väldigt inaktiv på bloggen se sista dagarna.
Jag har en väldigt bra anledning. Sitter mycket hellre ute i solen, umgås med vänner, grillar och övningskör än framför datorn. Mycket bilder tar jag dock så de kommer bli lite uppdateringar här och där men annars så blir det sommaruppehåll f r o m NU!


Ha en underbar sommar allishopa!

Michael Jackson är död

Kategori:



Till er som inte redan har hört det.
Michael Jackson är död. The King of Pop har lämnat oss. En levande legend har nu bara blivit legend.

Igår natt så fick Michael Jackson hjärtstillestånd i sitt hus i L.A. De försökte rädda honom, la in honom på sjukhus, men det var redan försent. Endast 50 år gammal lämnar han oss i chock.

Jag tycker det är jätte jobbigt att förstå. Han har alltid funnits till under de ynka 17 åren jag har levt hittills men det har gjort så mycket. Hans musik är oslagbar, det går att lyssna på hur många hundra miljoner gånger som helst utan tröttna det minsta.
Samtidigt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Trotts att det är otroligt sorligt att han är borta så ä det nästan bra för honom. Alla sjukdommar han led av, all elak media som satt dit honom för vise verse.

Men jag önskar honom en god vila.
Ingen kommer någonsin att glömma dig Michael.

29/8-58  -  25/6-09

Givande dag

Kategori:

Kan man allt kalla denna dagen.

Har hunnit övningsköra (fixar dragläge nu, backa och svänga, haha!), har slipat två stolar (jora, även fast jag är sthlmare, tonåring och tjej har jag minsann inte tummen mitt i handen), städat ur lådor och skåp inkl. pyssellådorna så nu vet jag vad jag vill ha med mig till Grekland som jag kan fixa och trixa med under siestan. Sen har jag såklart solat uppe vid sjön i det vackra vädret!

Blev att grilla ikväll, eller vi har grillat de senaste dagarna men måste passa på nu medans vädret är så härligt!

Men nu ska jag ner och fika me familjen. Hemmagjord vaniljglass och färska svenska jordgubbar står på menyn!

Puss

24 juni - bilder

Kategori:












Igår och idag

Kategori:

Har inte suttit så mycket vid datorn igår och idag för solen skiner och jag njuter för fullt av sommaren!

Igår hann jag och mamma in till Kumla, städade lite, vi åkte till Örebro och handlade lite, sen till Bauhaus och köpte konstgräsmatta till bryggan, sen till Marieberg och handlade mera, sen till Willys och sen till Netto och sen var vi hemma. Tog oss hela dagen typ.

Juste, mamma och jag vill fixa våra naglar innan vi åker till Grekland men vill inte betala 800 kr för det som man måste göra här i Närke. Men när vi var i Kumla gick vi förbi en liten nagelsalong som en liten söt thailändare ägde och hon fixade naglarna för 300 kr! Kanon pris ju, och bra skulle de visst vara med! Så vi ska dit två dagar innan vi åker till Grekland och bli snygga om händerna! :)

Idag så har jag hunnit med lite också. Sov visserligen till 12 tiden, men har legat och solat, gosat me kattungarna (alla har öppnat ögonen nu!), städat ur Billys rum så jag kunde flytta in dit helt, städat och organiserat i våran pysselbyrå (vi älskar att pyssla i min familj), grillat uppe vid sjön och tagit årets första dopp!

42 grader i solen och 30 i skuggan var det ett tag, riktigt skönt. 22 grader i sjön, jätte härligt när man väl slängt sig i, badkruka som jag är!

Övningskört har jag med gjort. För första gången i mitt liv och jag måste erkänna att jag var livrädd eftersom den lilla golfen som jag övningskör i är pigg i motorn så man behöver bara gasa lite lite och den far iväg, sen är den seg att svänga med också. Men kul var det när jag äntligen fått in de dära med dragläge! Så nu blir det en halvtimma varje dag för jag ska minsann ha körkortet tills jag är 18!

Men nu ska jag lägga upp lite härliga bilder från idag ! :)
Puss

090623

Kategori:

Tjenare!

Skulle uppdatera igår kväll men då ville inte internet samarbeta me mig så la ner allting.
Kollade på Patrik 1,5 igår me mamma och syster, bra film! Gillade den mycket :)

Just nu sitter jag i ena sovrummet i lägenheten i Kumla och håller på att svettas ihjäl, det så sjukt varmt här inne!
Mamma och jag ska vidare in till Örebro och göra lite ärenden snart och jag ska hämta min hårddisk som jag glömde hos Jossan.

Juste, köpte en helt back med jordgubbar idag, var ju 15kr /frp ;)

Nu ska vi åka, puss

Sol och sommar

Kategori:

Kollade hur vädret skulle se ut under veckan, 20 + enda fram till nästa helg! Hur underbart är inte det?!

Jag, mamma och mina systrar har precis legat uppe vid sjön och solat, måste ha en bra grund innan vi åker till Grekland ju. Så nu har jag lite snygg bränna i alla fall, bara att komma i form då, hmmm...

Imorgon ska jag och mamma till Örebro en snabbis och hämta Melinas linser, min hårddisk, ta en snabbis in på panduro och kolla lite dära. Just, Bauhaus med, skulle kolla efter fejk gräs som vi kan lägga på våran proton (som en brygga av metall eller vad man ska säga) så man kan ligga där och sola mitt ute på sjön sen. Vi fixar och trixar vi! ;)

Men ska in och kolla på våra söta kattungar nu, ena har t o m öppnat ögonen!
Puss

090622

Kategori:

Godmorgon, eller eftermiddag kanske det blir.

Nu sitter jag och lillasyster här i soffan och halvsover (eller bara jag då för nu sa hon emot ;) ) och disskuterar vad vi har ätit hittills idag. Inget säger jag, sockerkaka och mörkchoklad säger Melina. Inte så jätte bra kanske men mamma ringde för 10 minuter sen och sa åt oss att fixa nåt så tror Filippa står nere i köket nu och kokar nudlar. Vem vet?

Solen skiner faktiskt, men orkar inte ta mig ut och jag har jätte ont i huvudet idag igen och halsont har kommit tillbaka så är redo på att bli sjuk igen, jippie.

Har suttit och kollat på olika tatueringar och deras betydelser idag. Är inne på nån blomslinga att ha på foten där varje blomma representerar en från min familj. För då kommer den bli söt, feminin och betyda något så jag kommer aldrig att tröttna på den. Men det är ett tag kvar tills jag fyller 18 (rättare sagt 6 månader typ) så har ett tag till att fundera. Vet så mycket att mamma ska tatuera sig samtidigt som mig! Hihih..

Men nu måste jag nog äta..
Pusss

Midsommar - bilder

Kategori:











Sen dog kameran tyvärr men tror Magnus och Jossan fick lite bilder med så ska be dom skicka sen! :D

Midsommar resumé

Kategori:

Känner på mig att det kommer bli ett lång inlägg i alla fall, men det är skitsamma! ;)

Åkte in till Örebro runt 3-tiden och mötte upp Magnus och Kim och tog oss sen vidare med taxi hem till Jossan. Vi lagade mat, minglade med lite vin och satte oss sen till bords för att hugga in i midsommar maten. Det bjöds på sill, flintastek, färskpotatis (som Jossan lyckades bränna men de smakade gott i alla fall), köttbullar, prinskorvar, tzatsiki och annat mumsigt. Mätta blev vi allt!

Efter det förflyttade vi oss ut till verandan och satte oss där för att festa på vattenmelon, jordgubbar doppade i choklad, champagne och en hallonpaj som Jossan bakat. Alldeles ypperlig efterrätt. Sen började det komma folk. Fyra killar från Stockholm blev hit lurade, sen kom även Micke och hans pojkvän och lite annat folk som jag inte visste vilka de var. Vi satt i solskenet i alla fall (för det regnade minsann inte!) och snackade och hade det allmänt trevligt.

Runt 11 tiden så blev vi jätte danssugna och bestämde att vi skulle dra in på krogen. Så det blev en promenad in till Örebro och in på "Stället". Jag måste skryta om mina raggnings kunskaper alltså. Hade inte ett öre när jag kom dit men kom hem med 100 kr var nu dom kom ifrån! Fick både inträde och drinkar betalt av en trevlig kille som heter Alex. och av några andra...

Vi var hemma igen vid 3-tiden och jag och Jossan tog en varsin Billys Pan Pizza och sen gick jag och la mig, dödstrött efter en härligt midsommar. :)

Midsommar

Kategori:

Hej bloggen.

Sitter och lyssnar på Eminem just nu, Lose Yourself, så skön låt, hade nästan glömt bort den!

Allt är fixat inför midsommar nu, ska bara sminka mig och sen göra mig klar för avfärd mot Örebro där jag ska hem till Jossan med Magnus och Kim och äta midsommar lunch/middag och sen blir de fest.
Känns lite konstigt eftersom det är första gången jag firar midsommar utan familjen (om man inte räknar med förra året då jag, mamma och systrarna satt på flyget till Italien). Men jag ser fram emot det. :)

Det är 19 grader i skuggan just nu, underbart och håller tummarna för att vädret håller i sig hela dagen, inget regn på midsommar tack!

Övrigt information, bilen som stod parkerad på våran parkeringsplats åkte för 10 minuter sen, undra vilka de var? :s

The Hangover

Kategori:

Okej, den slog Allt Flyter med hästlängder!
Skratta så jag grät vissa tillfällen alltså, hoho!

Förresten ska jag tipsa om en sida där man kan se på film, tv-serier osv gratis.

http://www.tvshack.net/

Superbra sida! :D

Busted!

Kategori:

Det är nån idiot som står parkerad på våran plats!
Jag har bildbevis och registeringsnr.

Busted! ;)




Uppdate 00.18

Bilen står fortfarande kvar! Trodde den bara skulle vara där en stund men icke!

Allt Flyter

Kategori:




Kollade nyss på Allt Flyter. Har länge funderat på att se den men satte mig äntligen ner (hade inget annat för mig i alla fall i min ensamhet) och drog på den på datorn. De må jag säga var ett gott skratt att se på den!

Absolut värd att se! :D

090618

Kategori:

Hejsan bloggen!

Lite tidigare uppdatering idag eftersom det var dåligt väder och mamma har lämnat mig ensam i Kumla lägenheten nu. Funderar på att ringa hit Hanna och Emma, om de har lite tid över. :)

Var uppe 8 imorse och drog till Kumla runt 9 -tiden för lite mat handling och sen städa och packa ännu mera i lägenheten, men vi är snart klara nu. Måste bara få nyckeln till den nya lägenheten så vi kan börja flytta grejer! :)

Midsommar kommer imorgon firas hemma hos Jossan med x antal vänner och bekanta.
Hur ska ni fira midsommar? :)

Puss

090617

Kategori:

Ja, jag kan ju inte annat än säga att jag är lite dålig på att uppdatera under dessa dagar. Men jag känner verkligen inte för att sitta framför datorn när det är varmt och soligt ute.

Vaknade förövrigt tidigt idag, Liza (våran kisse som fått ungar) höll mig vaken under hela natten så låg och drog mig till 11 tiden. Upp, käka lunch och la mig och solade och tyckte synd om mig själv för att jag fortfarande inte kan andas genom min näsa.

Lillebror och jag drog upp på sjön me racerbåten och jag skulle vara lika cool som honom och göra en tvär vänster sväng. "Det är bara att svänga hårt och dra ner på gasen" säger han. Sagt och gjort och jag flyger in i kanten på båten för jag var inte beredd på att det skulle bli sån friktion! (visst heter det så? sån fart alltså) Jag och Billy skrattar ihjäl oss och tänkte inte alls på att jag hade kunnat flyga ner i vattnet! kul var det i alla fall!

Midsommar är planerat och klart, härligt det.

Men nu ska jag pussa lite på mina kattungar och sen ska jag sova!
Godnatt!

Ute på sjön - bilder

Kategori:

Var ute på sjön häromdagen me mamma pappa och bror och la nät.
Har inte haft tillgång att lägga ut bilderna tidigare, men bättre sent än aldrig!

13 fin fina abborrar fick vi! :D





Dödens trött!

Kategori:

Vaknade 4 imorse av att solen lyste in (eftersom vi har packat ner allting ifrån rummen och städat dom hänger inte gardinerna kvar) och eftersom det var så ljust trodde jag klockan var mer. Kollade på klockan och såg att den inte var mer än fyra, men trodde min hade stannat så gick upp till köket och kollade klockan där, som visade 4 med, och lillebror låg fortfarande och snarka. Så jag fick gå och lägga mig igen men det tog ett tag innan jag somnade.

Sen har jag varit uppe sen 8 idag och hjälpt till att städa, torka väggar och skåp och plockat ner grejor i lådor så jag är trött trött trött nu!

Ska torka av balkong väggarna nu bara sen ska jag lägga mig i soffan och slappa ett tag, nice! :)

090616

Kategori:

Ännu en dag då vi låser in oss i lägenheten och städar och packar ner det sista.

Just nu är mamma inne i köket och packar ner allting ifrån skåpen och tvättar rent över allt. Jag och brorsan försöker få ner hyllor som e fast skruvade med betongskruvar (för som er som inte vet sitter som fastklistrade i väggen!) men jag tog en paus. Ska snart damma ur garderober och väggarna :)

Vad har ni för er idag? :) Puss

Myskväll med bror!

Kategori:

Efter att ha suttit ensam hemma sen kl. 6 och tyckt synd om mig själv för att jag varit så rastlös kom lillebror äntligen hem från sin tjej!

Så nu ska jag och Billy dricka jordgubbs-smoothie, äta honungsmelon, ananas och glass.. tror han hittade chips med! Haha. Mums!

Ha de så gött allihopa!
Puss

Team Granberg!

Kategori:

Mamma och jag alltså, vi måste ju vara bäst på att städa lägenheter och packa ner sjuhundra miljoner smågrejer och sortera ut allt. Tvättat av väggar, dammsugit, tvättat fönster och lister är det som ska göras och vi räknar med att va klara med det innan midsommar! Vi grejar't!

Ja det är alltid roligt me lite sällskap och musik på. :)

Nu vet jag inte vad jag ska göra för mamma har åkt tillbaka till Kvarnstugan och Billy är med Erika (hans flickvän, en riktigt söt tjej du hittat där brorsan!) , de tränar tror jag så han kommer inte förens senare. Fundra om jag kanske ska dra till nån kompis? Med vilka pengar undrar ni kanske då? och det undrar jag med, hihi. så blir nog att sitta hemma och trycka i mig en burk med ananas, mums!


Puss puss



Och Filippa... ni har faktiskt ätit sushi när jag var i England så de va då inte de miiiiiinsta synd om dig ! :)

Magnus, sushin var från sushi bar som du tipsade mig om.
:)

090615

Kategori:

God förmiddag!

Låg och drog mig idag igen men min hals håller på att döda mig och jag är alldeles täppt i näsan.. Typiskt mig att åka på förkylningar mitt i sommaren!
Mamma är just nu iväg till miljöstationen och jag ska hoppa in i duschen och klä på mig. Sen hade mamma och jag som mål idag att packa klart mitt, Filippas, Billys och Melinas rum. Men det ska nog gå vägen!

Ne, duschen var det! :)

Godnatt!

Kategori:

Nej,  nu ska jag tacka för mig, stänga ner datorn och krypa ner i sängen för att försöka bli frisk. Känner på mig att en förkylning är på väg eftersom min hals gör ont och jag nyser hela tiden..

Har inte varit sjuk en enda gång i England, det är den friska luften i Sverige, jag svär! Haha!

Men imorgon är det ny vecka och flytt som är igång så ska städa hela lägenheten med mamma! Ha de så bra!

Puss godnatt!

Sushi in my heart

Kategori:


Mh, sushi i all ära!

Mamma och jag hade inget att äta.. Det är tomt i vårat kylskåp just nu erftersom vi håller på att flytta så då tyckte mamma att vi skulle till Ica Maxi och handla nåt gott. Jag röstade däremot för Sushi men det tyckte inte mamma.

Men som ni ser gick min vilja igenom och vi fick tre extra makizushi (rullar) eftersom de glömde ge oss sjögräsbåtarna.
Erkänn att det ser otroligt mycket godare ut för att man lägger upp det lite snyggt med? :)

Hallsbergsfestivalen? Eller inte

Kategori:

Tjenare bloggen.

Sitter just nu framför mammas dator och knapprar eftersom min dator är kvar i Kvarnstugan, men den här går mycket fortare så det lider jag inte av! :)

Var egentligen planerat en lugn hemma kväll me familjen men innan middagen ringer Hanna och Emma och undrar om jag vill med till Hallsbergsfestivalen. Självklart svarar jag "ja" och lite senare plockar de upp mig för att åka till Hallsberg.
 
När vi väl kommit dit suckar vi och tittar på varandra.
Det var en liiiiiten inhängnad men en scen där massa 15-åringar stod och hoppade framför samt typ två karuseller?
Så vi övervägde att åka till mig och kolla på film. Men när vi kom hem till mig så ville vi ta en sväng i Örebro för att checka läget där. Sagt och gjort!
Väl inne i Örebro hade vi ett par ställen att välja mellan men det blev först Liqiud och sen drog vi vidare till Stället Vid Hörnet Av Torget. Trevlig kväll med trevligt sällskap!

Tack för sjutsen Hanna, och Emma.. Anton är godkänd! ;)

Fånga fisk

Kategori:

Mamma och jag var precis ute på en powerwalk men jag har en förmåga att få ont under min högra fot. Vet inte om de e pga skorna eller gammal skada men ibland gör de så sablans ont! Det blev bara 3 km men de dög alldeles utmärkt för min fot.

Har precis kommit ur duschen, mamma står och fixar me potatisen och nu snart ska jag, mamma och pappa ut på sjön och lägga ut nät. Ska ta me mig kameran, jätte fint uppe där just nu!

Håller tummarna för färsk abborre imorse! Yummie!

Hörs senare!

MUMS!

Kategori:

Har precis ätit rabarber pajen jag gjorde tidigare idag, den blev yummie!

Nu ska jag packa in alla kläder i brorsans garderob sen spöa skiten ur honom på Guitar Hero. Även fast de var mer än ett halvår sen jag spelade... Håll tummarna ;) Haha

MUMS!

Kategori:

Har precis ätit rabarber pajen jag gjorde tidigare idag, den blev yummie!

Nu ska jag packa in alla kläder i brorsans garderob sen spöa skiten ur honom på Guitar Hero. Även fast de var mer än ett halvår sen jag spelade... Håll tummarna ;) Haha

Kvarnstugan

Kategori:

Första gången på länge jag varit här ute i skogen. Visserligen var jag en snabbis förut innan vi åkte till Ystad men jag sov ju inte kvar här. Det är så skönt att vara här, känner mig faktiskt hemma. Även om jag gillar storstaden mer så trivs jag super här ute på landet.

Sitter just nu och diskuterar sommarjobb med Hanna, att de ska vara så svårt! Jo, jag vet att jag var sent ute men jag hade ju inte planerat att komma hem en månad tidigare. Men det gär inget om jag får vara utan pengar denna sommaren, that's life.

Hur som helst har mamma bett mig om att baka rabarber paj, lätt att jag ställer upp som inte har ätit nåt hemma bakat sen julafton ungefär! Sen tror jag att jag ska våga sätta mig bakom ratten och övningsköra för första gången. Får se om pappa har tid.

Men nu ska de ätas frukost, packa ur kläder ur väskor och kartonger, in me de i garderober, baka och seen övningsköra.
Yes yes!

Kattungar!

Kategori:



Bebis lycka hemma hos familjen Granberg då lilla Tumme-Liza har fått en kull för tredje sommaren i rad.
4 små sötnosar kom ut det här året. Är det inte gulliga?
Alla är redan bort tjingade av kompisar så vi behåller ingen i år heller.

Jag fick leka barnmorska igår när hon skulle ha bebisarna.
Hon är ju lite kul Liza. Hon satt nedanför trappan och jamade högt och jag gick och kolla vad som stod på. Då fick jag följa efter henne upp till Melinas rum där hon först gick in och kollade i garderoben, men de dög inte för födsel så hon hoppade upp på Melinas säng (där jag förövrigt sover nu när Melina är i Italien) och bäddade ner sig där.
Jag fick pani, hon kan ju inte föda ungarna i sängen heller så fick bädda om i garderoben och lägga henne där igen, då dög det. Mjukt och skönt ska de vara.
Så jag satt där ett tag me henne och klappa och prata me henne. Sen tyckte mamma att jag skulle lämna henne vilket jag då med gjorde och gick ner igen. Då kommer Liza efter mig och ropar på mig så fick minsann gå upp och sätta mig där tills hon fått ut första kissen. Sen kunde jag lämna henne.
Tog nån timma mellan alla kattungarna och den sista kom ut runt 3-tiden på natten för då vaknade jag av att Shimano kom in och störde Liza varpå Liza blev rädd att Shimano skulle ta en att ungarna så fick slänga ut honom.

Sicket drama va! ;)

Skolavslutning för Filippa

Kategori:




9na på Skogstorpskolan hade sin avslutning idag så hela familjen åkte dit och kollade när barnen sjöng och spelade. Rektorn höll även tal och Ivar såklart! Sicken skön kille alltså, haha. Lite Björn-Gustavsson-inspirerat tal dära, stört kul!
På tal om Björn så glömde jag berätta att på Skogstorpskolans revy lånade de in en kille ifrån Örebro som ser exakt ut som Björn och dansade till "What is love?" som i mellanakten på Melodifestivalen. ALLA tjejer i aulan ställde sig upp och skrek och var säkra på att de va Björn, haha, blåsning! (Ni har inte glömt spana in killarna när de dansar balett va, scrolla ner!)

Hur som helst, Emma, en tjej i 9an sjöng Gabriellas sång och underbart var det, jag satt och tjöt såklart. Sen var de massa andra duktiga 9or som spelade och sjöng annat, vilka talanger de har där!
När avslutningen var över så åkte hela familjen till Svea's och skulle fika. Vi är ju så smarta och beställer en 8-bitars maräng tårta (mums!) och slänger i oss alltihopa. Är man 6 stycken i familjen som älskar tårta försvinner de rätt fort, haha! (se bilden)

Men helt okej dag faktiskt.
Lillasyster Melina sitter snart på flyget till Italien med sitt gymnastiklag så de e man lite avundsjuk på men men, vi var ju faktiskt med förra året.
Har packat ihop allting som är mitt, så är redo att flytta det till Kvarnstugan och där efter till våran nya lägenhet i centrala Kumla. (lät ju jätte coolt, inte sant? ne håller tummarna för att vi får en lägenhet i örebro snart)


Good good! :D

Syskonens skolavslutning - bilder

Kategori:









Mina snygga syskon såklart.
Filippa på 16 år, Billy är 14 år och Melina är 12 år.

Rensat garderoben

Kategori:

Efter att ha tittat på Skogstorpskolans avslutning (som var jätte fin, alla sjöng så bra) så åkte jag, mamma och Melina för att släppa av Billy och Filippa i skolan eftersom de va avslutningsmiddag och Billy skulle vara med och severa.
Sen åkte vi vidare för att kolla på skor eftersom våra vita blivit missfärgade, men jag hittade inga tyvärr..
Sen tog vi oss hem och jag satte igång med rensing av kläder, skor, väskor, smycken, krims krams, små saker, skolsaker och allt jag kunde hitta!

Men nu så är allt klart, de tog sina timmar men är stolt över allt jag är klar!
Nu ska jag och mamma sova så lägger in bilder på mina fina syskon imorgon! :)

Puss godnatt

Skolavslutning

Kategori:

Ikväll så har Filippa avslutningsmiddag i skolan och Melina och Billy har skolavslutning.
Gissa vem som ska fixa hår och smink på små systrarna?
JAG SÅKLART!

Får ta lite bilder så ni får se hur vackra de blev sen, hihi.
Dags att sätta igång!
Puss

Revy på Skogstorpskolan

Kategori:

Jag missade revyn igårkväll på mina syskons skola eftersom att jag var i Sthlm men blev inbjuden idag i stället för att se vad jag gått miste om. Kollade tillsammans med resten av skolan och ja gud, jag höll på att garva ihjäl mig!

Det är så härligt med människor som bjuder på sig själva. Det är inte många killar i 9an som vågar göra sånt, oftast är de tjejerna som får hitta på nåt (så var de i alla fall för min klass när vi slutade 9an).

Men det bjöds på parodier av lärare, dans, sång, skämt, gosskören (som sjöng "klappa händerna"), killar som klädde ut sig och dansade till Spice Girls, modevisning då elever var utklädda till lärare och massor av annat! Glömde helt bort att ta kort för jag skrattade så jag fick ont i magen men jag fick med när killarna hoppade runt i trikåer och tyllkjolar till svansjön.

Titta själva! :)
 

Veronicas student - bilder

Kategori:















Jag sa ju att hon skulle börja gråta! :D

Onsdagen - stressade!

Kategori:

Hann ju inte skriva vad som hände under onsdagen i förra inlägget eftersom mamma ville sova men ska dra igenom det så jag kan läsa och komma ihåg sen när jag är gammal och grå!

Vaknade 5 på morgonen och gick ner och drack vatten, gick och la mig igen och vaknade inte förens 10-tiden kanske. Sara, Madde och Veronica satt redan nere då och åt baguette med skagenröra, mums! Så vi satt och mosade i oss det och sen drog jag vidare till Handen där jag skulle träffa Jennica. Sagt och gjort och sen drog vi in till stan för jag skulle träffa Mange och spana in hans nya lägenhet och Jenka skulle jobba.
Jätte fin lägenhet är det i alla fall, även fast det ser ut som en arbetarplats där just nu, men slår vad om att den kommer bli super snygg!
Vi åkte sen vidare, träffa Micke och bestämde oss för att käka på Donken eftersom det är där Jennica jobbar. Så vi kom dit, ställde oss i kön och skulle sen beställa glass av Jenka. Då säger hon;
Jennica: Säg att ni vill ha cheeseburgare!
Vi: Va?
Jennica: Vill ni ha cheeseburgare?
Jag: Eh... ah
Jennica går och samlar ihop tre cheeseburgare + glassen och vi går iväg glada och sätter oss!
Efter ett tag kom vi på att vi var törstiga så jag och Micke går fram igen, jag lutar mig över disken till Jennica och säger:
Jag: Du, du glömde våra vatten!
Jennica: Oj.. (springer och fyller på två mellan coca cola och en vatten)
Jag: Hihihi, tack darling!

Tänk så bra va, gick på 43 kr, billigt och bra!

In sen en vända på Topman för Mange skulle kolla upp ett par byxor men hittade dom inte. Sen ringde Veronica och ville träffa mig inne på Hardrock Café för hon lovade mig att bjuda  mig på glass där. Så vi skyndade oss dit och jag insåg att min buss skulle gå om 45 minuter så vi stressade dit. Kom dit halv 6 (min buss skulle gå kl. 6) och när glassen kom, 20 i 6, slängde vi oss i den (den var jätte god) och kutade sen till t-banan. Veronica som hade högklackat på sig ramlade en gång och jag höll på att garva ihjäl mig!
Fick säga hejdå till alla inne på t-banan, fast Micke sprang med mig till bussen, bärandes på min väska, tack gullet!
2 minuter innan bussen gick kom jag fram, jätte fräsh och svettades, haha!
Stackars tanten jag satt bredvid men hon babblade på om massa och var så söt så i alla fall!

Hetsiga två dagar som sagt men värt det!

Hemma igen

Kategori:

Hejsan.

Nu är jag tillbaka från Sthlm igen efter två hektiska dagar! Så mycket som jag har hunnit med sen jag kom hem från England alltså, det e galet!

Kom in till t-centralen runt 11-tiden och ringde Rosita för att berätta att jag skulle vara med på Veronicas student så de väntade på mig! :) Sen ringde Mange som visst också skulle till Sthlm så väntade på honom och vi gick sen och satte oss på Kulturhuset med Micke och fikade lite. Sen drog jag vidare till Fridhemsplan där jag träffade Rosita och Roffe och vi gick till Veronicas skola för att vänta på de skulle bli utsläppta. Veronica la inte märke till mig förens jag ställde mig rakt framför henne och viftade me svenskaflaggen i ansiktet på henne och sa "hejhej". Då började hon skrika rakt ut och tårarna bara sprutade! Har aldrig sett henne gråta så, haha, de va som en tecknad film! Super kul!

Vi åkte i alla fall studentflak en timma ungefär, åkte sen hem, duschade av oss all öl som sprutades på oss och sen var de studentmottagning i deras trädgård. Solen var framme och allt, jätte mysigt hade vi det! Satt sen och krökade in på småtimmarna och Veronica däckade runt 2-tiden. Haha ja, orkar inte skriva ut allt och mamma vill sova nu så ska stänga ner :)

Men skriver mer imorgon!
Puss

Surprise resa!

Kategori:

Ja, nu sitter jag här på soffan, har precis målat naglarna, är påklädd och redo för avfärd. Ah okejdå, måste äta med men sen bär det av! 3 timmar på bussen, Veronica läser förmdodligen inte det här så kan skriva ut till er andra vad som kommer att ské idag.

Min kusin Veronica tar studenten idag och när hon fick reda på att jag skulle vara i England och missa det blev hon jätte ledsen. Igår fick hon reda på av sin mamma att jag redan var hemma i Sverige och ringde såklart mig direkt och försökte tvinga upp mig till Sthlm och fira henne. Eftersom jag inte har några pengar och inte är över 18 så sa jag "nej tyvärr" och Veronica försökte med alla medel, hon pratade t o m med min mamma och bad henne att låna ut pengar till mig (jag är redan skyldig henne ett par tusen) men hon sa "nej men att vi hälsade och grattade jätte mycket i alla fall".
 När vi lagt på telen så började allt fuffens. Ringde till mormor och sa till henne så jag kan sova där tis-ons om jag inte kan sova hos Rosita (Veronicas mamma, men hon vet ju inget heller), fixa sistaminuten resa upp till Sthlm och sprang in till Örebro och handlade present.


Veronica anar ingenting! Det ska bli så kul att se hennes min!
Sätter mitt liv på att hon kommer stortjuta! ;)

Men hur som helst så åker jag nu om en halvtimma och kommer inte hem förens imorgon kväll/natt så de blir lite uppehåll. Nu blri de frukost!

Puss hej!

Nite darlings !

Kategori:

Surprise för dig imorgon babe!

Ne, dags att sova, ska upp tidigt imorgon och det ska bli så kul tis - ons!

Mamma och jag var ute på en powerwalk tidigare, fick henne att jogga lite men jag hade fel skor så fick ont i fötterna. Men de blev minst 3 km iaf, de va helt okej. Så ska vi fortsätta! Keep it up!

Men bedtime, good nite!

USM i bilder

Kategori:

Bilderna som togs under USM är rätt mörka med det är bara för det är så dåligt ljus i hallen.
Sen så togs de inte några bilder under själva tävlingen, var alldels för "inne" på att heja och skrika.
Ska försöka lägga ut nån video sen om jag hittar från helgen! :)


På väg till Ystad, åkte längst Vättern, jätte vackert!



Anders (pappas bror) och hans fru Mariannes vackra hus i Borrby, Skåne!

Men vi campade på deras tomt såklart!

Mamma, jag och Billy sov på sofforna, pappa på underslafen och Filippa på överslafen.
Så här går det när mamma och jag vill bädda och äta frukost och Billy vill sova! :D
(Förutom det klagade mamma på att det var för varmt hela tiden och Billy var för lång för soffan)


Uppvärming inför finalen.
Örebro KIF lag 1 fick sammanlagt 25,65 tror jag och gick vidare till finalen tillsammans med Örebro KIF lag 2, Uppsala flickorna, Västerås, Eskilstuna, Höganäs, Bromma gymnasterna och Vikingarna. (inte i ordning efter poäng)

Innan finalen.

Deffilering (eller hur de nu stavas, de ställde upp för prisutdelningen i alla fall)

Glada Örebro KIF lag 1 som tar emot guldet!
Tyvärr fick första platsen delas med Höganäs..


Sååå glada var Örebro och Höganäs över att vinna!

Så avslutar vi med en bild på båda Örebro lagen som deltog i USM.
Grattis tjejer! :)

Jag far hit och dit

Kategori:

Kom hem från England i onsdags och efter det har det varit fullt upp hela tiden. Torsdagen åkte jag in och åt frukost på Java och snackade där, sen träffade jag massor av vänner och var med dom hela eftermiddagen + lite shopping. Fredagen åkte vi bil i 7 timmar ner till Ystad, var på USM i truppgymnastik hela helgen och sen 7 timmar hem på söndagen. Idag, måndag, var det upp igen tidigt på morgonen och käka frukost på Java och prata sommarjobb, kolla lite på stan. Sen hem, åka me mamma och syster och kolla skor, släppa av syster på ridskolan, växla pengar och handla en present till en speciell person. Hämta syster, äta middag och nu ska jag och mamma ut och gå snart i de fina vädret.

Imorgon blir de skoj med, men de skriver jag ut imorgonbitti för det ska bli en överraskning! :D

Ja tänk vad jag far fram och tillbaka hela tiden, alltid upptagen med nåt. Fast just nu är prioritet 1 att fixa jobb så ska tjata runt hela veckan!

Men nu kommer bilder från helgen!
Puss

USM GULD

Kategori:

Såklart vinner Örebro KIF lag 1 igen!
Fast i år blev det minsann en delad 1a plats Höganäs, så det var ju inte lika kul som förra året då vi vann utan motstånd nästan men, nästa år ligger vi på toppen igen! Garanterat!

Får skriva mer om allt imorgon, har ett par halvdana bilder med som jag ska lägga upp. Men som sagt, ska upp till Java imorgonbitti och käka frukost med dom och snacka sommarjobb för jag tänker minsann inte gå pank i sommar! Usch!

Så godnatt!
Puss

GRATTIS !

Kategori:



Här har ni världens bästa kompisar.
Tvillingar är de såklart, kan de bli bättre?

Dessa två vapendragare fyller 18 år idag! Synd att jag inte kan vara med att fira men ska ringa dom nu vilken sekund som helst och sjunga för dom! Slipper minsann inte undan det ska de veta!

Men de är världens bästa vänner, skulle inte komma långt i livet utan våra skratt tillsammans. Underbara tider har spenderast med er och flera ska de bli!

Grattis Hanna och Emma Einarsson på 18 års dagen! :D

Kläder

Kategori: Superficial



Yesbox, dagens outfit ser ut såhär!
Så nu blev såg jag likadan ut som alla andra svenskar, haha.
Nejmen skämt och sido. Handlade igår för mammas pengar, jag fick det faktiskt även fast jag inte tycker om det, för jag slängde bort hela mitt liv i England, eller alla mina kläder då.

Men Jeansleggins och tee från Gina såklart.
Smycken från Primark och hårband från New Look.
Vita tygskor från Primark och skinnjacka från Rock 'n blue

Ystad

Kategori:

Nu ska mamma skjutsa iväg Melina för de ska ha pepping-frukost på café Java. Jag ska med alldeles strax ta en kopp kaffe och sen fortsätta ordna runt me all musik. Tänkte hinna med lägga in lite nytt på Ipoden och mobilen, men får se hur långt jag kommer. Har i alla fall redan packat allt så det är klart, ska bara fixa en baguett och lite annat att äta eftersom det kommer bli en 7 timmars bil resa ner dit.

Hela familjen ska i alla fall med, vi ska stanna nere i Ystad hela helgen och campa i husvagnen utanför Anders (pappas bror) och Mariannes jätte stora vackra villa vid Borrby. Var ett tag vi träffade dom med så det ska bli jätte kul!

Anledningen till att vi åker dit ner över helgen är för att min yngsta syster Melina ska tälva USM i truppgymnastik och hon är placerad i det bästa laget just nu. De skickar ner tre lag tror jag så de e bara att hålla tummarna för att de går lika bra som förra året. Då kom de etta, delad tvåa och femma i USM. I år på JSM fick vi två silver, damlaget och mixlaget tror jag det var. Men Örebro äger gymnastik Sverige så hårt just nu att alla tappar hakan när de ser hur vi hela tiden vinner med över ett poäng (de räknar med hundradelar).

Men nu, åter till Ipoden, och Frillan vill ha uppmärksamhet :p

Ni får ha de så bra i helgen!
Kanske uppdaterar lite för ska dra me mig datorn dit, men inte säkert att jag fixar internet. Får se! :)

Puss

Slumdog Millionaire

Kategori:

Ska kolla på Slumdog nu me mamma och systrarna.

Och fundera ut ett nytt slogan namn till min blogg eftersom jag inte är au-pair längre :p

Puss!

Sverige

Kategori:

Svarar på kommentarer imorgon för ska sova nu :)
Men kan meddela att resan hem gick bra och jag tycker det är jätte skönt att vara hemma igen :)

Godnatt på er! :)

En månad tidigare

Kategori: Philosophical

Ja, så det kan bli. Men sån är jag och jag tar inte hur mycket skit som helst.

Ska försöka berätta lite men endel kommer säkert tycka att jag överreagerar men eftersom ni inte har varit med och vetat vad jag "stått ut" med så kan ni lika gärna lägga ner om ni tycker jag är weak.

En gång i månaden ungefär har Wendy ett "go" på mig för hon tycker att jag är för mycket med barnen, städar inte tillräckligt, blablabla och jag gör allt för att inte ta åt mig och tänka "skitsamma det blir bra snart i alla fall, bara ignorera henne och fortsätt me de du håller på med." Och det fungerar för det mesta eftersom att jag är en sån som håller käften istället för att skälla tillbaka i dessa situationer. Hur som helst så har jag bara blivit surare och surare på henne eftersom när hon säger till mig ger hon mig den där blicken som säger "du är dum i huvudet, fattar du ingenting" och jag är trött på att framstå som en idiot inför henne när det faktiskt inte är hon som förklarar. Även om jag frågar får jag för de mesta lista ut de mesta själv vilket jag e sjukt trött på också.

Idag i alla fall var det droppen. Hon sa till mig att städa ur skåpet över och under ugnen, tvätta av ugnen och fönsterna. Så satte igång och städade ut skåpen, + ett par till som var skitiga, och sen ugnen. Sen kom hon och sa att jag kunde äta lunch och sola lite ett tag så okej tänkte jag och la mig och solade, jag gör fönsterna sen när hon lägger sig. Då ställer sig Wendy och tvättar fönsterna och jag säger till henne; nejmen lämna det där, jag gör det sen när du lagt dig. Då säger hon med en "är du dum i huvudet"-blick : Nej gå och sola du istället. (sarkastisk)
Jag blev så otroligt trött på henne men gjorde som hon sa och gick till mitt rum i stället för jag kände att om jag är nära henne kommer jag bara sura. Så satte mig uppe och läste.. Då sätter hon igång och dammsuger som jag sa att jag skulle göra imorgon! Då exploderade mina känslor och ringde upp mamma och grät och prata me henne och ville bara hem och slippa att framstå som ett jävla pucko, för jag är inte det. Jag är många saker men jag är inte dum eller en idiot. Mamma pratade sen med Wendy i alla fall om hur jag kände och eftersom jag inte sagt nåt till Wendy innan blev hon arg på mig och hade ett annat "go" på mig och jag flippa ur och började skrika på henne varpå hon säger "Skriker du till mig kan du packa din väska och dra!" Varpå jag svarade: "Det ska jag med, mamma bokar biljett nu" sen gick jag till mitt rum och började packa min väska.

Efter det kom hon upp och frågade om jag skulle säga hejdå till Shannon, och klart jag skulle göra det sa jag; drar inte förens senare till en kompis i alla fall och flyget går imorgon kl. 11.15. Så jag packade i fyra timmar, slängde otroligt mycket kläder eftersom jag flyger med ryanair och där får man bara ha 15 kg bagage och 10 kg handbagage då datorn är inkluderad vilket suger. Sa sen hejdå till alla, Wendy och jag hade ett litet "chat" innan jag gick och då kom de minsann att jag hade varit den bästa au-pairen hon haft hittills och att när hon pratade om mig var de bara positivia saker. Ja men varför kan hon inte bete sig som om hon är nöjd med mig då? Det känns ju  bara som om hon klagar på mig hela tiden och jag vet inte vad jag gör för fel!  Sen sa hon att jag hade satt henne i skiten nu men ärligt talat så känner jag inte nåt dåligt samvete för henne alls. Rätt åt henne. Inte så konstigt att hon pratar skit om sina au-pairer för jag lär ju inte vara den enda som har fått skit av henne. De andra måste ju ha råkat ut för de mer me tanke på att hon sa att jag var den bästa au-pairen hon har haft.

Ja, vad ska man säga. Jag kan tar inte allt för mycket skit och är inte van vid att hålla käften så länge. Men det har fortfarande varit en underbar erfarenhet, jag har fått ny syn på livet, ny energi till skolan, lärt mig massor och är jätte glad över att jag kom hit. Trotts de gråa dagarna mellan mig och Wendy så är jag glad. Men ännu mera lättad över att jag slipper henne.


Missar dessutom inte mina vänner som tar studenten, mina två bästa kompisar som fyller 18 och min lillasyster som ska tävla USM i gymnastik. Underbart!


Ja, för er som orkade läsa igenom de här, good for you! :D

Drama är mitt mellannamn

Kategori: The Au-pair part of my life

Inte trodde nån att det skulle bli såhär va?

Imorgon sitter jag på flyget hem till Sverige.
Berättar allt sen när jag kommer hem för måste packa ner min dator nu.

Ha de bra allihopa!

Gissa hur

Kategori:


(lägg märke till hundhåren på mina leggins)

Ja nu ska ni få nått att klura på ett tag!
Under mitt lilla plåster där har jag ett jätte vackert skrapsår efter att jag föll i söndags.

Min fråga är, varför föll jag? Av vilken anledning? Om jag snubblade, blev knuffad, osv?

Gissa på :D

090602

Kategori: The Au-pair part of my life

Räknas bli 26 grader idag, vilket innebär att jag ska försöka vara i solen så mycket som möjligt för att jämna ut min bränna! :)

Godmorgon annars! Hoppas allt är bra för det är det med mig.

Vaknade 7, inte av klockan, utan av att Daniel, Nathan och Taff stod och snackade nere i köket över en kopp the. Vanligtvis brukar de komma runt 9-tiden så fick springa ner och säga åt dom att vara tysta samtidigt som jag gjorde barnens the. Wendy sov ju faktiskt och Taff kände sig elak från igår eftersom de va där och väckte henne.

Dagen ser rätt lovande ut, hoppas jag får lite tid över senare ikväll så jag kan ta en springtur. Hann ju inte ut igår så de e jag lite sur över, jag som kom igång så bra förut!

Men ska ner och rensa ut lite skåp nu, hörs senare!
Puss

Dålig uppdatering

Kategori: The Au-pair part of my life

Ja, jag har varit lite dålig med det idag men eftersom jag "jobbade" hela dagen hade jag inte tid för datorn förens efter 7-tiden och då var de ju Corrie och EastEnders på tv.

Allt har gått bra idag i alla fall. Tog barnen till skolan, städa lite, hjälpte Wendy med ditt och datt osv. Ja på tal om det. Ni vet i nåt inlägg längre ner så har jag skrivit att hon klagade på att jag inte städade tillräckligt. Idag (torkade av golvlister och dörrar samt trappräcket) så fick jag höra att jag var för nogrann. Hur ska hon ha de egentligen? Jaja, skitsamma.

Lady GaGa - Paparazzi

Kategori:



Kom inte och säg att ni missat GaGas nya video!
Coolt att hon pratar svenska i den! ;D

090106

Kategori: The Au-pair part of my life

Oså var det juni. En månad kvar sen e jag hemma i Sverige igen.

Berättar lite snabbt om igår bara.
Låg i parken i 6 timmar och solade me Sabrina. Hon prata om sina problem med Wesley, en hel chokladkaka smälte ner i min handväska så det blev lagom kladdigt, vi spanade på killar som spanade tillbaka och vi lyssnade slut på våra Ipods. Härligt hade vi det, super väder! Ja, skitsnygg bränna har jag med! Haha, min rygg skiftar mellan blek, brun och röd. As sexigt verkligen!

Efter det så gick jag hem till galna familjen och joinade dom ute i trädgården där de satt och snacka, drack och barnen lekte i deras nya pool (jag tror de är materialister för hon köper nya saker till sina barn hela tiden). Det blev limbodans, annan dans, jag och Wendy ägde dansgolvet (terrassen), snackade om massa resor och allt annat vi kom på. Barnen gick till säng kl 8 så då var de vuxentid och det blev mera vin och dans, Wendy och jag kom riktigt loss på dansgolvet måste jag säga. Patrick tänkte filma men som tur va va batteriet slut, haha. Runt 10 tiden gick Wendy och Patrick och la sig, fast Wendy kom ut lite då och då och dansade med mig, haha. Men slutade med att jag och Nathan satt kvar och snacka massa skit och sen skulle han iväg till Harley som jag skrev i inlägget före men jag skulle ju vänta uppe på honom fast jag somnade, var så sjukt trött haha.

Men nu ska jag skälla på Shannon för hon är en pain in the ass och tjatar på mig hela tiden.

Pusspuss