I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Cupcakeheaven

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Något min lillasyster är riktigt bra på är att baka cupcakes. Så söta, roliga och goda cupcakes har jag aldrig smakat i mitt liv, och vilka konstverk hon får till alltså!
 
Idag så hade jag fri dag från jobbet och gav mig på ett försök till cupcakes. Efter lite fix och trix, längtande roommates som slickade ur skålar och åt upp halva dekorationen var de äntligen klara. Godkända var dem absolut, inte helt så söta och goda som syrrans men fortfarande godkända! Kände mig riktigt duktig där och skrapade nog hem en hel del pluspoäng i kollektivet!
 
Inte helt fel va? För att var första gången i alla fall!
 
Det var även mycket populärt att få dekorera sin egen cupcake, ovan har ni Thor som skapar sitt konstverk. Haha
 
Love / Denise

Ledig dag innebär att-göra-dag

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Efter två dagars 12 timmars arbete, 10 timmars sömn och en rubbad dygnsrytm sätter jag nu igång dagen med en kopp kaffe, ett gammalt avsnitt av Gossip girl och lite snabb planläggning för vad dagen ska bjuda på för trevligt.
 
Ska först och främst ta mig upp på stan för inhandling av julklappar till familjen. Ta en sväng förbi Tessans jobb som vanligt för att snacka lite skit. Eventuellt köra middag på Olivia med nyårsplanering och reseförsäkringsbokning, även det tillsammans med T. 
 
Egentligen skulle jag behöva städa lägenheten med, men det tar vi en annan gång. En kopp kaffe till kanske....

Julhandel

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Dags för julklappsinhandling ute på stan i den extremt kalla och friska luften.
Har dessutom gått och blitt blond. IGEN. No surprise there!

Födelsedagar, all in one

Kategori: Everyday life Sweden/Norway


 
Nu när året närmar sig sitt slut så börjar familjen Granberg Karageorgiou fylla år. Moster och Mormor(bilden längst ner) fyllde år nu den 27 november, grattis på er mina kära!
 
Dessutom så fyller min inte så lilla lillebror 18 år idag. Bilden högst upp visar honom och hans flickvän Ella och deras lilla Leo som förväntas komma ut lagom till jul, närmare bestämt den 24 december. Så snart har vi ännu ett litet liv att fira. 

Restauranghyfs och självgodhet

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Inom restaurangbranschen så får vi stå ut med både det ena och det andra och för att faktiskt överleva så måste man ha ett rätt starkt psyke för att kunna bibehålla sitt leende framför kunderna och sen ta de dryga blickarna när man smiter iväg med disk.
 
Det jag gör är faktiskt ett slavarbete och av de flesta gästerna vi har så uppskattas man men sen har vi dem som ser ner på en pga ens yrke. Var glad för gudsskull. Jag gör allt i min makt för att du ska ha en så bra upplevelse som möjligt, trevligt bemötande och ska ta dig därifrån och känna dig nöjd. Finner du något fel så rappoterar du det till mig så ska jag göra vad jag kan för att försöka gottgöra allt. 
 
Det finns en blogg som jag följer och som alla inom samma bransch som mig och alla som någonsin har satt sin fot på en restaurang och kommer att göra det igen borde läsa: Restauranghyfs - bara för att göra allt så mycket mindre omständigt!
 
Och nej, jag är inte bitter. Jag trivs med mitt jobb. Jag får vara social, skämta och få andra människor glada. Precis så som jag trivs bäst. Plus att jag slipper dra till gymmet eftersom jag springer som en idiot minst 8 timmar om dagen där! ;)
 
 

Back on track

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Efter två dagars ledighet så laddar jag nu upp för återigen ett 12 timmars pass. Såg att jag jobbar 10 timmar imorgon med! Sweet med halv skatt på det här! Gotta love Norway!

Ben&Jerry

Kategori: Preparing for the trip

Efter att ha sovit bort hela dagen så ringde jag hit Kim för lite Ben&Jerry, skitsnack och filmtittande. Precis så som söndagar ska se ut. 
Måste ta tag i livet lite imorgon, fixa reseförsäkring och sånt där trevligt som bara tar en massa tid och som man i huvudtaget inte blir klok på.

Dödens dag

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Efter 12 timmars arbete var jag mer än värd att krypa ner i soffan med L framför nya Twilightfilmen och ostbågar. Dock var jag inte det roligaste sällskapet då jag efter ungefär 45 min somnade för att sedan vakna till av att L skriker; Men va?! Är de så den slutar alltså?!
 
Arbetspasset i lördags måste ju ha varit de värsta jag varit med om på länge. Inte nog med att jag hade lunch vilket innebär att jag började 12.00 och skulle sluta 23.00 (jobbade över till 24.00) så var det så extremt mycket folk att jag trodde jag skulle springa in i väggen vilken sekund som helst.
När jag cashar in 26.000 kr på en kväll är det mycket att göra om man bara har ca 6 - 8 bord att ha hand om. Jag låg på 40.000 kr i lördags, att jag orkade hålla kvar mitt leende på läpparna var ju bara ett under. Vad ni än gör folket, börja INTE inom resturangbranschen, inte under julbordssäsongen i alla fall.
 
Men det är nice med pengar och på två veckor har jag fått ihop över 10 000 kr i dricks, så klaga ska man inte göra. Dessutom, eftersom vi gjorde ett så bra jobb igår så köpte vår chef mat till oss och bjöd på vin och öl när vi stängt restuangen. Jag var lite för sliten för det så satt bara och snacka med tjejerna för att sen dra hem.
 
Love

Sushi och gammal bekantskap

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

 
Fredagsförmiddagen bjöd på sushidejt med gammal bekantskap från England. Det blev många minnen och mycket catch up eftersom att senast vi sågs var våren 2009. Det är ju gelt sjukt att man ses i ett land, flyttar därifrån och möts sedan upp i ett annat land. Världen är inte så stor som man tror.
 
Alex sushi förövrigt, dyrt var det men bättre sushi har jag då aldrig smakat. Kommer att bli fler besök där om jag får tid! Rekomenderas starkt! 

Kollektivet

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

 
Jag kommer självklart vara evigt dedikerad till norrmännens I kveld Med Ylvis där jag fått många skratt och mycket av min norska ifrån. Men tyvärr pojkar så får ni nu dela plats med mina nyfunna norska komiker, även kända som Kollektivet. Lyssnar sönder på bla denna och massor av andra av deras parodilåtar just nu!

Just our luck, part 3, in process

Kategori: Preparing for the trip

Jajamän, tro det eller ej, men tydligen så är third time a charm. Jag och Tessan var iväg till Indiska ambassaden och lyckades mot allas förväntning lämna in våra papper om visumansöknad utan problem! Helt otroligt! Ville skutta omkring av glädje. Men sådant ska man inte ta ut i förskott utan ni vet ju alla att det är mig och Tessan det handlar om så just nu kan vad som helst hända. Självklart skulle det vara typiskt om det blev nekat bara för att vi svarat "fel" på något. 
Hm.. 
 
Jag har även skaffat mig reseförsäkring, öppnat nytt konto på Nordea och inhandlat fler praktiska småsaker inför resan. Lenny har gett oss lite tips och råd och ställen att besöka i Indien och vi har lagt upp en temporär reserutt för att folk som vill möta upp oss, där bla Lenny(!!) vet i ungefär vilket land vi håller till i.
 
Indien - 2 januari - 20 februari
Singapore - ca en vecka
Malaysia, Indonesien, Filippinerna - runt två månader
Kambodja, Vietnam, Laos, Burma - runt två månader
Sri Lanka - avslutar vi hela resan med
 
Detta är som sagt inte helt spikade planer utan mer så som vi skulle kunna tänka oss att ta rutten. När man säger att man ska vara ute och resa i 6 månader låter det jättelänge men när de väl kommer till kritan och vi satt och kollade hur länge vi hade i varje land så var det ingen tid alls nästan.
 
 

Ted och chips

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Fyra fyllesjuka tjejer sitter just nu i soffan, äter ur varsin chipspåse och skrattar till Ted. Detta förtjänar vi för gårdagen!
 
Men nog hann jag med ett par arbetstimmar idag med allt. Ska bli gött att för första gången på flera veckor vara ledig en söndag nästa helg. Jag ser verkligen fram emot det! 

This is how we party, not usually

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Lördagen bjöd på mer än bara god lunch på Olivia och ett par timmars helvete på jobbet (hade extremt mycket att göra och satt i skiten mer eller mindre hela tiden). När jag kommer hem innanför dörren så möts jag av ett glädjetjut av världens bästa Lenny! I hela fyra dagar skulle jag få ha min vapendragare vid min sida!
Nykter som jag alltid är när jag kommer direkt till fest från jobb var de ju bara att slänga på sig partykläderna och få i sig flaskan med vin som jag tidigare på dagen inhandlat. 
 
Det blev en mysig förfest men mycket snack och catching up innan vi alla drog vidare. Några till Ish, andra till Nivou men det slutade med att jag, Lenny, Tessan och Germjan hamnade på Fisk&Vilt. Jag vet inte om det var någonting där inne på klubben som fick oss att se i kors för efter det så spårade allting. Tessan och Germjan fick gå hem rätt tidigit för Tessan mådde allt annat än bra helt plötsligt, jag tappar bort Lenny och blir helt förtvivlad då jag inte kan nå henne då min telefon vägrade att samarbeta så jag drar hem till L och väcker hela grannskapet istället.
 
Intressant kväll må jag säga. Nu håller jag mig undan från sådant tills den 8e dec, då Jenka och Erika kommer för att fira mig 21års dag! Wiho! :D
 
Världens bästaste Lenny och mig på Mac Miller (y)
 

Lunchtime

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Vad slår en kopp kaffe och god pasta på Olivia tillsammans med två finfina tjejer? Inte mycket!

En vin, två vin

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Med 1500kr plus i dricks sitter lite afterwork med Kim x 2 aldrig fel!

Ser dock jävligt uttråkade ut, ni vet det här med att stirra ner på en iPhone blir inte så mycket intressantare! Haha :)

Well, it's what I do for a living

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Innan jobbet, nere i bastugarderoben, redo för ännu en dag av leenden, springande och kaffedrickande.

De äldre älskar mig, alla vill adoptera mig, haha :)

Bara för att ni ska få veta så är det faktiskt rätt ofta jag från kramar och slängkyssar av mina kunder, speciellt äldre män. Man kan undra varför...
Min chef tror att jag kommer till att skaffa mig en sugerdaddy här via jobbet, tror jag ska hålla mig ifrån det och vara nöjd med dricksen bara :)

Nej, dags för lite servettvikande ch kaffe innan ruschen drar igång!

Love/ Denise.

För dokumentation

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Har precis satt över pengar till mamma för att hon ska kunna sticka iväg och köpa mig en Nikon D5100 - äntligen är alltså kamera fixad till resan för att jag ordentligt ska kunna få dokumentera resan i vackra bilder. 
Dock hamnar denna inte i mina händer förens runt den 23 december men det vill vara värt väntan! 

Just our luck, part 2

Kategori: Preparing for the trip

Upp imorse igen vid 8.30 för att möta Terese och lämna in de där nedrans visumpapperna för att efter 1,5 timmars väntetid få reda på att vi har svarat "fel" på en fråga i forumläret och måste göra om hela skiten. Ursäktar min bitterhet men det är surt när det händer, så typiskt oss verkligen.
 
Så tredje gången gillt blir onsdag nästa vecka, får se hur det går!
 
Oja, deet har varit bra saker idag med. Ska sätta över pengar till mamma för att hon ska kunna köpa mig en systemkamera inför resan, jag har lyckats få ihop närmare 3000 kr i dricks på två dagar och har jag riktig tur så kommer kronofogden komma med lite pengar inom en förhoppningsvis snar framtid. 
 
Life sure is pretty good! 

Lite vardagslyx

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Någonstans utanför stadens myller sitter jag och Kim och dricker vin och väljer musik, lycka.
 

Shopping shopping shopping

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Min packlista och inköpslista är lång med jag har kommit en bit på vägen! 
De här två dagarna har jag köpt hem:
Pengamagväska
Pengaväska att ha runt halsen
Anteckningsbok
Microfiberhandduk
Resetandborste
Regnponcho
Åksjukepiller
Vätskeersättande
Shampoblad
Smutstvättblad
Fickkniv med 20 funktioner
Multicharger
Överfallsspray
Resekudde
Öronproppar
Ficklampa
Sovmask för ögonen
 
Affärerna jag har handlat ifrån är HandySize, Claes Ohlsson, Nille och TGR.
 
Små viktiga saker som är bra att ha med sig på resan.
Så nu är det inte mycket nödvändigheter kvar att handla in faktiskt, nån dagsryggsäck, vattentätsäck och zip påsar ungefär är väl det som står högst upp på prioriteringslistan just nu. Men de får bli nästa vecka när jag jobbat ihop med dricks! :)
 
 

Just our luck

Kategori: Preparing for the trip

Jag vet inte vad det är med mig och Terese när det kommer till otur. Vi råkar alltid ut för det ena eller det andra och idag var det dags igen.

Vi mötte upp varandra kl 9 imorse för att springa runt halva staden i sökandet efter någonstans man kunde skriva ut lite papper. Dvs visumansöknad, flygbiljetter och hotellbiljetter. Tog lite finfina bilder i en fotoautomaten med, pigga och glada tjejer, för att sen ta oss till TT Visa services och lämna in ansökan. Självklart så är det Diwali festival och det är stängt... Så det där får vi fixa en annan dag i veckan.

Här ser ni även min supersnygga anteckningsbok som jag köpte idag. Mycket stolt och absolut värda sina 179kr. Mycket spännande händelser ska dokumenteras i denna bok!

The journey is to come

Kategori:

Saknar skins känner jag...

Ginger to blondie

Kategori: Superficial

Hm, trots att jag har bestämt mig för att försöka få tillbaka min naturliga hårfärg (råttfärgat/blond) inför Asienresan för att slippa färga det så har jag fortfarande ett viss sug efter att färga det rött igen.
 
Vi gör en deal, jag ska slinga håret imorgon, blir det rosa slingor pga de röda pigmentet som sitter kvar, då blir jag rötott igen. Ja, de lät bra!

Min kärlek

Kategori:

Världens bästa Lazercat!

Det är jag som är tröttheten

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

De där dagarna med luftrörskatarr/lunginflammation/feber har verkligen tagit ut sin rätt. Inte nog med att jag var tvungen att knapra antibiotika som jag fick magsmärtor av så har jag blivit extremt trött och skakig i kroppen. 
Så synd om mig...
 
Var tillbaka på jobbet i onsdags så har hållt igång ett par dagar nu och varit lika tvärslut varenda kväll när jag kommit hem. Nog för att jag tidigare kunde vara lite sliten vissa dagar men det här är ju bara galet. Att man har lite insomnia light på det hjälper ju inte så mycket heller..
 
Hur som haver, nu när jag fått klaga av mig lite så ville jag bara säga att jag har lägenheten för mig själv, sitter nermyst i soffan med lite vanilglass i mjukiskläder och kollar på skräpTV. Precis så som mina lördagar inte brukar vara men oj vad skönt det är när dom är så!
 
Så ja, jag har det rätt bra. Men saknar mina flickor som är hemma i Sverige.
 
With love

Stressen inför Asien

Kategori: Preparing for the trip

Det snöar.
Passade att sitta uppkrupen i soffan med en kopp kaffe och längta efter Asien. Mindre än två månader kvar och det är extremt mycket kvar att planera. Eller?
 
Det är många som frågar mig och T vart vi ska i Asien, vilka länder vi ska besöka, hur vi ska bo, vad vi ska göra, vilken rutt vi ska ta etc och det är nästan lika många som inte kan förstå oss när vi försöker förklara att vi har bara bokat en enkelbiljett till Indien, hotell för två dagar och sen får vi se vart vi hamnar. 
Idéen med hela resan är ju att ta dagen som den kommer, göra det vi känner för att göra, inga måsten, inga tider att passa, ingen vi måste anpassa oss efter utan bara vara oss. I hela 6 månader. Kommer förmodligen tröttna på mig själv tillslut.
 
Okej, vi har bokat en resa till. För att kunna skaffa visum till Indien är man tydligen tvungen att ha en utresa från landet också. Så vi ska glida omkring i Indien i ca. 1 ½ månad sen den 20 februari så åker vi till Singapore.
 
Hursomhaver, för er som är intresserade och för att jag ska kunna kika tillbaka på det här sen, här kommer en lista på de länder vi vill försöka hinna med och besöka.
Indien, Malaysia, Sri Lanka, Singapore, Laos, Vietnamn, Kambodja, Indonesien, Filippinerna och Burma. Kan även hända att vi tar en sväng till Nepal, Bangladesh och Thailand. Det beror helt och hållet på hur länge vi stannar i varje land.
 
 

Det braiga med roomies

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Ikväll när jag kom hem från jobbet, svag och skakig i kroppen, beredd på att erövra sängen, så springer L fram med en neg.. kokosboll till mig och trycker in i min mun.

Livet kan ju inte bli bättre just nu!

En och halv vecka senare

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Jag har legat hemma med lunginflammation och luftrörskatarr i lite mer än en vecka nu, därav inget jobb. Har dött på att ha behövt sitta inne i lägenheten, rastlös och dålig, så ska bli skönt att komma tillbaka till arbetet. Dessutom börjar dricksen ta slut också ;)

Står just nu och ser på när Linda testar kläder på hm. Har ett riktig shoppingsug jag med men har ju ingen som helst användning av vinterkläder om en och halv månad. Då är det bikini och shorts som gäller!

Nej, nu ska vi förbi Tessans jobb och snacka lite skit innan jag börjar.

Love / Denise

Ett steg på vägen

Kategori: Preparing for the trip

Nu är jag och T yttliggare ett steg på vägen mot Asien.
Det första köpet inför resan (förutom biljetter till Indien) är en varsin backpackersäck, Haglöfs Zolo 70L. Många bra fack, remmar överallt och satt perfekt över ryggen.
 
Extra tack till den trevliga killen som hjälpte oss genom denna djungel av ryggsäckar. Vi testa ett tiotal olika i nämare två timmar. Packade i och ur vikter, drog åt några remmar dit, flyttade vikten lite hit, vandrade omkring inne i butiken och försökte se till så bröstremmarna inte fixade pushup över brösten. Tack för tålamodet!

Bloggtorka - but I'm back

Kategori: Everyday life Sweden/Norway

Hejhopp.
 
Vet inte riktigt vad jag ska skylla denna torka på. Kanske på att mitt liv är rätt ointressant just nu (ätasovajobba) eller att jag bara blivit lat?
Vissa dagar så kan jag faktiskt känna hur det rycker i fingrarna och jag kommer på en miljon saker att berätta, dokumentera och minnas, men sen försvinner de ju så fort jag kommit hem innanför dörren och upptäckt att det kanske fanns lite viktigare saker här i livet. Som vilken middag jag ska äta ikväll till exempel.
Jag har blivit extremt bortskämd med god mat sedan jag började jobba på restaurangen, jamen visst, inga fler tidiga mornar på cafét för min del, även om jag verkligen saknar en dubbel espresso på morgonen, laga svanar i latten eller bara vara allmänt töntig tillsammans med mitt underbara gäng på UB.
 
Nu har jag bott här i Oslo i exakt 1 år, 4 månader och 6 dagar. Känns som om jag är född här men endå som om jag kom hit igår, konstig känsla. Trivs som fisken i vattnet, trots att livet är rätt ointressant. Bara ibland. Jag är rätt intressant egentligen. Enligt mig själv. Ja. 
 
Det börjar dra ihop sig inför min och Terese Asienresa nu. 2 januari sticker vi och kommer aldrig tillbaka! (jo, men om minst 6 månader iaf) Så därför, damer, herrar och barn, måste jag återigen komma igång med bloggandet för att uppdatera er alla vad som egentligen sker därborta på andra sidan jordklotet. Och för att jag ska slippa minnas varenda sekund av 6 månaders backpackande som jag sen måste rabbla upp en miljon gånger för de som vill veta vad som hänt, känns så mycket enklare att hänvisa till en blogg då. Gosh I'm lazy! 
 
Javel. Trevligt att efter ett par månaders uppehåll kanske komma igång med det här igen. Men nu åter till viktigare saker, typ, ordna visum till Indien, shopping av backpackingryggsäck och betala hyra. Trevliga saker.
 
With love, Denise