I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Year 2013

Kategori: Diving Dreams

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men med mycket dykning pga högsäsong och dålig internet mottagning känner jag ingen ånger. 

År 2013 för mig har varit ett resande år. Endast två dagar spenderades i Sverige och det var 1 och 2 januari. Tiden har gått så snabbt och nu om två dagar så är vi inne på ett nytt år igen. 

Samma sak som förra året så blir det inga nyårslöften bara vetskapen om att detta nya år kommer att bli minst lika bra som det gångna. 

Under dagarna som gått nu utan uppdatering på bloggen har jag gått igenom en hel del bilder. Förutom de som redan ligger uppe har jag nu nytt material från A och R snorkeltest, julfesten och vardagsbilder. Jag börjar bli rätt flitig med kameran, men fortfarande amatör of the year. Och fem gånger så mycket tid har spenderats på Babaloo Bar tillsammans med mina grabbar från jobbet. 

Jag har hunnit vara mer sjuk också, passe till jul åkte jag på en rejäl förkylning kombinerat med feber. God jul till mig själv på den. Men jag tror det är pga vädret här är kallare, vindarna svalare och in i vattnet är ingenstans jag längtar när man ska i för dyk nummer fyra för dagen. 

Men allting jag mår prima nu, nyår närmar sig och det ska jag faktiskt spendera på Koh Samui tillsammans med E och hans far + frugan. 
Surprise på den ni! 

Men jag önskar er verkligen ett gott nytt år och all lycka i världen! Ta hand om er själva och varandra. 

Visa Run Catch up

Kategori: Diving Dreams

Så, återigen är jag i Penang för min Visa Run.
Varje gång är nerverna på spänn, vad händer om jag blir nekad ett nytt visum? Håller tummarna för att jag klarar mig denna gång med.
 
Första gången jag är på förnyande av visum ensam faktiskt. Jag har en ny vän från Easy Divers, M, som håller mig lite sällskap men hon är ute på rundvandring i staden medans jag har bosatt mig på Mugshot café, ett av mina favoritställen här i Penang, för en kopp riktig kaffe och lite uppdatering av blogg och bilder. De har ett wifi som fungerar felfritt här så passar på att ladda upp så mycket jag kan. 
 
Med tid över har jag även tillfälle att gå igenom bilder m.m. för editing eftersom jag generellt inte har ork eller tid att ta mig igenom alla miljontals bilder jag tagit under tiden jag spenderat ute på resande fot. 
 
Jag kan inte påstå att jag njuter av dessa resor. Hade det inte varit så att jag hade behövt åka iväg nu (hade jag väntat hade jag behövt åka under juletider vilket inte är någon höjdare) så hade jag just nu varit på Koh Phangan tillsammans med T och T från shopen, festat på Fullmoonparty och delat ut flyers med vårt specialerbjudande om dykning som gäller i januari, helt betalt ifrån vår snälla chef.
Nästa gång.
 
Fyra timmar kvar tills jag får reda på om jag kan åka in i Thailand igen, vilket jag innerligt hoppas på. Så går allt som planerat är jag tillbaka hem på Koh Tao igen imorgon runt 10 tiden. Hem till mina underbara vänner och dykningen, längtar!
 

Living the dream

Kategori: Diving Dreams

 
Jag vet, perfekt reklam för PADI.
 
Vad behöver man mer i livet än ett par goda vänner, en fin solnedgång, några öl, aukustisk musik och sång? 

Happy B-day to me

Kategori: Diving Dreams

Så var ännu ett år passerat och jag är nu officiellt 22 år.
Jag fick frågan vad jag skulle göra detta året som skulle slå mitt år som 21 och insåg att under hela 2013 så har jag varit ute på resande fot.
 
Jag firade min 21 års dag tillsammans med mina närmsta vänner i Oslo, jag jobbade under juletider på restaurangen, jag fick nackspärr och gick omkring med nackkrage under mellandagarna, jag firade jul med hela familjen och nyår i våran lägenhet i Örebro.
 
Efter det så spenderades tid i Indien, Singapore, Malaysia, Indonesien, Filippinerna, Vietnam och jag slutade på Koh Tao i Thailand där jag fortfarande bor. Jag gjorde min divemaster och jobbar med dykning varenda dag i veckan. Var tredje månad måste jag förnya mitt visum så jag har under tiden här på Koh Tao även hunnit med en sväng till Laos, Kambodia och Malaysia ännu en gång.
 
Så... Vad ska jag göra år 2014 för att slå det här året som gått?
Jag har helt ärligt talat inte en aning om vad jag ska göra.
 
Om jag stannar här, eller åker någon annanstans och jobbar? Om jag ska göra min instruktörskurs eller sikta in mig på nåt annat? Nej, dykning blir det garanterat ett tag till. Hm...
 
Hur som helst så har jag inga planer just nu, jag lever för dagen och jag njuter fullt ut av det. Vi får se vart vinden bär mig helt enkelt.
 
Så grattis till mig på 22 års dagen! 

Staff party

Kategori: Diving Dreams

Dagen i ära började med morgondyk ute i det kalla vattnet (jo, det må vara 27 grader men alldeles för kallt för mig) tillsammans med en amerikansk tjej som behövde uppdatera sin dykarskills efter ett par års uppehåll. Vattnet är fortfarande grumligt av sand och plankton, men med plankton kommer småfisk och med småfisk kommer stora fiskar så det är fullt liv under vattnet för tillfället.
 
Väl tillbaka i hamn igen, efter att ha tagit en snabbdusch så hade vi snabbt ett varsitt glas Sangsom/Soda i handen och lekarna var i fullgång. 
Jag önskar verkligen att personalfester var lika roliga hemma i Sverige som de är här. Thaifolket gick all way in med utstyrslar, hejarramsor och alla ville vara med och dansa.
Dagen i sig bestod av tävlingar, boxning på en påle över vattnet, kayakrace med övertäckta ögon, dragkamp och foodrace. Alla var på glatt humör, solen stekte på oss och gratis mat och dryck var tillgängligt både för personal och för tursiter som kom för att skratta åt våra lekar.
 
Efter två timmars paus för att återhämta oss från sol, alkohol och skratt så påbörjade kvällens bravader.
Alla hade ställt upp och gjort sin egen show att uppträda med framför alla, självklart låg det priser i potten till bästa framträdande. Vi vann för bästa kreation, vilket resulterade i 500baht var, tjohoo! 
 
Efter prisutdelningar, uppträdanden och buffé så stod dans på schemat och är det några som kan dansa så är det thaifolket. Fullt ös på dansgolvet och efter mitt fina hulahula framträdande var jag en populär kandidat bland människorna. En efter en drog de upp mig på dansgolvet och med kanske en eller två för många Sangsom/Soda i kroppen så släppte vi alla loss och dansade oss svettiga.
 
Eftersom vi börjat rätt tidigt under dagen så blev det även en tidig kväll. Runt 12 tiden var jag på väg hem till sängs, väldigt nöjd och på extremt bra humör. 
 
Tack för en superkul kväll allesammans! 
 
 

Staff party prep

Kategori: Diving Dreams


 Lite mer förberedningar inför vår personalfest om två dagar. 

De blir boxning över vattnet (se bilden), kayakrace, "fyllerace" etc. Full rulle hela dagen, ser fram emot det som sjutton! :D 

Och på tal om Thailand, gratulerar på födelsedagen kung Rama IX! 

Hula hula

Kategori: Diving Dreams


Hela eftermiddagen har vi haft fullt upp med att göra kjolar till personalfesten som är den 7e december. 

Hela dagen stänger vi ner shopen, hotellet och de andra ställena vår chef äger för att spendera dagen tillsammans med lekar och annat skoj.

Så därför gör vi kjolar, för vi ska ha uppträdanden för varandra, så kanske dags för oss att komma på en dans med... 

Jenga

Kategori: Diving Dreams

Internet har återigen legat nere ett par dagar. 

Då fördriver vi tiden med dykning och jenga, börjar bli hög nivå på vårt spelande nu!