I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Fobier går att övervinna

Kategori: The five month trip

För er som känner mig vet ni mycket väl om att jag tycker det är skitjobbigt att åka bil. Inte för att jag blir åksjuk (lite det också) utan mest för att jag är så rädd för att personen jag åker med ska tappa kontrollen och krocka eller liknande. Är väl alldeles för mycket kontrollfreak antar jag eftersom när jag själv kör bil är de inga problem alls.
Hur som haver har denna fobi och paranoia för krockar försvunnit i takt med tiden vi varit ute och rest i den här galna delen av världen.

Något annat jag alltid haft lite problem med är höjer. Ingen galen rädsla så men det har alltid varit obehagligt och magen vänder sig liksom ut och in. Det försvann väldigt snabbt i och med att vi klättrade upp längst en bergsvägg för att sedan slänga oss ner från en sten som låg 15 m över vattnet. Och det är det jag ska komma till nu, Pangandaran, i södra delen av ön Java i Indonesien.

Efter Perhentian Island där jag tog mitt dykarcertifikat så tog vi oss till Georgetown i västra delen av Malaysia. Plötsligt var vi på väg till Jakarta där vi bara stannade ett dygn för att åka söder ut.

Hamnade på ett litet litet ställe kallat Pangandaran. Där stränderna var vita, vattnet klart och turkost, djungeln extremt fuktig och lagunerna öde.
Ena dagen bjöd på trekking i nationalparken i 6 timmar. Efter 20 min var vi alla dränkta i vårt eget svett men knallade på genom lianer och blad. Träffade på skorpioner, flygande hundar, piggsvin och annat trevligt för att sen hämta andan och svalka av oss i en sötvattensjö högst upp på toppen av berget.

Höjdpunkten i Pangandaran var när vi åkte till Green Valley och Green Canyon. Det är verkligen supersvårt att skriva ner upplevelsen med ord men ska ge mig på ett försök.

Vi vandrade ca 30 min upp i djungeln tillsammans med vår guide och vän Din-Din och två andra tjejer som vi träffat under vår tid där. Mitt i alltid så uppdagade sig en knallgrön flod med små vattenfall och vattenhålor, kallat Green Valley. Vi slängde av oss kläderna tills bara bikinin var kvar och kastade oss i det svalkande vattnet. Det var rätt strömt (såklart) så det gällde att hålla i sig i stenarna man fick tag i. Vi klättrade även upp längst med berget för att sen slänga oss ner i vattenfallet.

Vi gick efter ett tag ner en liten bit för att ännu en gång hoppa ner in floden och simma längst med den ner till där vi började. Vi lekte i strömmen, dök bakom vattenfall in till grottor, hoppade från lianer och berg ner i vattnet, hur underbart som helst! Hade velat stanna där hela dagen.

När lekandet tyvärr behövde ta slut drog vi oss vidare till nästa destination som var Green Canyon. Vi simmade motströms i ca 20 - 30 min för att sen klättra högt upp på en sten och slänga oss ner i vattnet, som tidigare nämnt. Drog till med en "tjollahopp" när jag hoppade ner frånse dryga 15 meterna. Riktiga adrenalin kickar fick vi av hopp och klättring på hala stenar och bergskanter.

Tro mig när jag säger att vi var helt utmattade den kvällen och morgondagen bjöd på härlig träningsvärk.

En passion för livet

Kategori: The five month trip


Vi har nu befunnit oss på Perhentian Island i 4 väldigt intensiva dagar.

Efter storstadslivet i Kuala Lumpur, där vi även mötte upp vår älskade Lenny, så kände vi att vi behövde lite sol och bad istället för den kvava luften som huvudstaden bjöd på.

Jag signade upp mig för en open dive dykarkurs varav hela första dagen gick åt pluggande. Jag ska verkligen inte tillbaka till studier på de närmaste åren känner jag.
En hel bok på närmare 400 sidor med ca 50 quiz var vi tvungna att dra igenom för att sen avsluta kvällen med en resuméquiz följt av final exam. Blev godkänd med bra marginal, 47/50 möjliga, tre slarvfel vilket är sjukt irriterande.

Sen började det roliga, ut i vattnet. Det är exakt lika kul som jag förväntat mig och aningen svårt i början men man kom snabbt in i det och jag har verkligen haft superkul! Vill bara ut igen!

Vattnet är kristallklart och turkost, fiskarna är oändligt många och i tredubbelt så många färger. Korallerna lyser upp reven och allt är helt underbart. Vi gled omkring och kollade på allt som rörde sig, övade på massor av olika skills, skojade runt och njöt av att kunna andas under vattnet helt utan problem.

Nu har vi verkligen fått upp ögonen för dykning så fortast möjligt så kommer jag att befinna mig under ytan igen, har en känsla av att mer än halva budgeten kommer försvinna på det här, men det gör inte mig något!

Singapore - a FINE city

Kategori: The five month trip


Skillnaden mellan Indien och Singapore går knappt att beskrivas i ord, försöka ska jag i alla fall.

Vi har ju alla hört historier om böter hit och dit, fängelsestraff, dos and don'ts i Singapore så vi var väl förberedda på att slänga fram några dollar här och där för att slippa undan våra misstag. Vi klarade oss utan böter, tur det för det är inga små summor vi pratar om.

T ex så får du 1000 $ böter om du äter eller dricker på offentlig plats eller i kollektivtrafiken, 500$ för att spotta, 500$ för rökning, 1000$ för nedskräpning etc.

Men renare stad har jag inte varit med om. För oss som kom direkt från Indien var detta en omställning som hette duga. Människorna var uppklädda och hade högklackat (för kvinnornas del), byggnaderna var höga och glänsande, shoppingcenterna var så gigantiska att man kunde åka båt igenom dem och det var så rent att vi skulle nästan kunna spegla oss i backen.

Eftersom detta ligger far over vår budget så couchsurfade vi hemma hos en indisk kille som heter Jasper. Känn ironin över att vi lämnar Indien och flyttar in hos en indier. På så sätt sparade vi in pengar genom gratis sovplats och lagade maten hemma.

Utöver att vi mest vandrade omkring i staden för att få ut oss wow efter wow så träffade vi en kille som är ifrån Singapore och vi satt i ett par timmar och diskuterade skillnader och likheter mellan våra länder, vi fick reda på massor av info om Singapore som vi aldrig fått reda på annars, detta över en tallrik med färsk frukt serverad på en foodmarket, vilket finns överallt.

Det som störde oss mest förutom att det var så fruktansvärt dyrt (ligger på samma nivå som Skandinavien) så var det alldeles för fuktigt för min del. Kläderna var konstant klibbade mot kroppen och svetten verkligen rann ner över ansiktet vissa gånger, inte så skönt alla måste jag säga.

Over all så gillade jag faktiskt Singapore, kände dock inte som att vi passade in där men det var gött att komma tillbaka till lite civilisation även om de så bara var för ett par dagar.