I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Home sweet home

Kategori: Diving Dreams


Livet har sina möjligheter. De är endast DU som kan avgöra vilka vägar du ska följa. Det var precis det jag gjorde. Jag vände uppochner på hela min temporära plan att flytta tillbaka till Norge och börja om från noll igen. Nu, bor jag på Koh Tao i Thailand och gör det jag älskar mest, dyker.

Efter att ha tagit mig ifrån Bangkok och träffat underbara människor på bussen till Koh Tao så bestämde jag mig för att göra min advanced kurs i dykning och bara dyka, dyka och dyka så mycket jag kunde innan flyget till Sverige skulle gå den 6/6.

Dagen innan drabbades jag av panikångest, jag kände att den smög sig på sakta men säkert, men när den 4/6 väl kom så blev jag helt vilsen. Varför ska jag behöva åla hem för? Jag stortrivs att vara ute på resande fot. Jag vill fortsätta att träffa intressanta människor, jag vill ha sol, saltvatten, dykning och billig mat. Jag vill inte tillbaka till Skandinavien för att förr eller senare frysa till döds under vinter tiden. Att sitta ihopkurad i soffan och tänka tillbaka på resan, som ändå bara kommer att kännas som en dröm. Leva på existensminimum igen när jag tar mig tillbaka till Oslo.

Klick. Flygbiljetten avbokad, jag orkar inte ens bry mig om jag får tillbaka pengarna för den eller inte. Lättnaden som spreds i kroppen och leendet som fortfarande är konstant har försatt mig i en trans. En underbar, avslappnad, inga-bekymmer-trans. Jag är så lugn och harmonisk som jag kan bli.

Så just nu är jag alltså bosatt på Koh Tao, jag utbildar mig till dive master för att kunna göra det jag älskar mest och trivs bäst med. Varför skaffa mig ett jobb som jag bara längtar efter att få komma hemifrån när två timmar av arbetsdagen har gått när jag kan viktlöst simma fram bland koraller och fiskar i alla dess former och få betalt för det?

Valet var så enkelt när de kom till kritan. Självklart. Inga "men" eller "tänk om". Och det är väl precis så det ska vara? Vi har bara ett liv och vad jag anser är meningen med det livet, är att du ska njuta varenda sekund så mycket som du kan, till den grad att du är avslappnad, lycklig och fullbordad. Spelar ingen roll vad du gör. Så länge DU mår bra, kommer allting att bli bra.

Shantishanti min vackra och underbara medmänniskor. All kärlek till er och tänk på att det är endast ni själva som kan välja om ni vill vika av på en skogsstig ifrån motorvägen.

Home is not a place with four walls and a roof, home is where your heart is.

Kommentarer

  • morsan säger:

    Kul att du uppdaterde lite,men håll med om att vi hjälpte dej att känna att det var okej att stanna kvar :)

    2013-06-30 | 21:58:42

Kommentera inlägget här: