I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

Houseboat

Kategori: The five month trip

En grej som Terese pappa kollat upp innan de kom hit till Indien var fenomenet houseboat och backwater. Det är precis som det låter, husbåt i kanalen.

Vi hyrde en båt i 24 timmar då mat, dricka och sovplats var inkluderat. En fyra timmars bilresa från Kovalam så anlände vi till.. Ja vad det stället nu heter.. Och hoppade på vår båt. Vi åkte runt i kanalen, njöt av lugnet och kände att vi faktiskt behövde komma ifrån den gassande solen en dag.

Lunch serverades av den privata kocken vi hade på båten när vi hade lagt till för en paus. Runtom hördes ljud av apor och diverse fåglar, lite böneutrop fick vi såklart med ifrån den lokala kyrkan som var belägen inte långt ifrån där vi parkerat.

Färden gick sen vidare in i en lite mindre kanal, rätt igenom allt grönskande som låg på vattenytan men det var fruktansvärt nerskräpat också.

Det är nog en av de absolut största baksidorna med Indien. Det är så extremt mycket skräp och sopor överallt, då menar jag verkligen överallt. Hade de varit lite smartare hade regeringen kanske kunnat anställa folk för att hålla gatorna rena, på så sätt löser de sop-problemet och en liten bit av arbetslösheten här.

Nog om det. Vi la till vid en liten by runt kvällskvisten och roade oss med att spela skipboo och yatzi tillsammans med god mat och en flaska öl. En mysig och aningen speciell upplevelse helt enkelt.

Kommentarer

  • thomai säger:

    Vilken ball husbåt :)

    2013-01-22 | 23:00:15

Kommentera inlägget här: