I am

We are what we make out of ourself. Our mind, our actions creates the life that's ment for us. Choose your path wisely. Money isn't necessarily the key to happiness, but the state of a mind can be.

I en annan del av Indien

Kategori: The five month trip

Vi har fått höra mycket om ny och gammal kultur här i Indien och det mesta vi har sett av är såklart det lite "modernare" samhället men vi fick faktiskt ett smakprov på den lite äldre och fortsatt aktuella levnadsstilen här.

På vägen till Udaipur så stannade vi till ute i landsbygden för att hälsa på en familj som Sanjay känner lite smått.
De var en familj på ca 7 personer som bodde i en liten lerhydda ute i savannen. Sanjay berättade att folket som bor i den delen av Rajasthan trotsade deras kung för många år sedan och har därför inget stöd från "staten" eller hur man ska säga. Varför de gick emot kungen var för att enligt den lilla byns tro så är alla träd heliga och regeringen ville tydligen hugga ner dem, men byn gjorde motstånd vilket resulterade i att ca 370 människor miste sitt liv.

Vi fick en liten rundvandring i huset och den lilla gården. De visade vart de lagade mat och sov, på samma ställe, gammelfarmor spann lite ull och vi fick testa på att mala ner frön till mjöl.

Något annat som är väldigt vanligt ute i denna lilla byn, och många andra, är användning av opium. Det smugglas dagligen in opium från Pakistan via kameler då de gömmer opiumet i pälsen och låter kamelen springa över gränsen och hem till sin ägare dom de är tränande till. (Och därför är hela gränsen mellan Rajasthan och Pakistan bebodd av indiska militärer).Hur som helst fick vi smaka på det. Vi tog en varsin tändsticka, doppade änden på den i opiumet och smakade. Eftersom det var "pure" så smakade det bara jord om det, som om vi åt lera. De destillerade även det i vattnen och socker, bad lite till deras Gud under tiden, för att göra det drickbart. Varför det används så mycket i de fattigare områdena är för att de just är fattiga. Med opiumet kan de hålla sig lite friskare och lite mindre hungriga eftersom opiumet har en, enligt deras menig, helade förmåga. Smärta försvinner och hungern likaså. Kan inte en av de bästa lösningar men om man inte har mycket till val så... De säljs även vidare till den högre kasten och på så sätt så tjänar de in lite mer slantar än att bara sälja sitt tvinnade ull och mjöl.

Det är lite det här jag har letat efter. Hur det vardagliga livet ser ut. Inte alla dessa turistattraktioner, dem skiter jag nästan fullständigt i, utan jag vill se hur situationen är för folket. Självklart har man hört mycket om hur livet är i dessa länder men det är dumt att säga att man vet hur det är när man egentligen inte har den blekaste aning. Bara för att få lite insikt i livet och kunna uppskatta saker lite mer än man kanske kunnat tidigare.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: